23 Ağu 2012

Ispanaklı Gül Böreği / Spinach Borek

Malzemeler:
  • 20 adet baklava yufkası
  • 300 gr ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • yarım yemek kaşığı salça
  • üzeri için 1adet yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
    • Ispanaklı içi hazırlamak için: Soğanı küp küp doğrayıp 2 kaşık yağda iyice kavurun. Sonra yıkanmış, iri iri doğranmış taze ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönünceye kadar karıştırarak kavurup tuz, karabiber, arzuya göre pul biber ilave edin.
    • Tek yufkayı serin üzerine çok az yağ sürün, üstüne diğer yufkayı serin ve uzun olan kenarına ıspanaklı içi koyun ve rulo halinde sarın ve ruloyu  gül şekli olacak şekilde yuvarlayın en kalan ucunu isterseniz yağla ya da suyla ıslatıp yapıştırın yufkaya. Bütün yufkaları bu şekilde bitirin
    • Tepsinize dizin, üzerine yumurta sarısı ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Not: Benim malzemelerle 10 adet börek çıkıyor. Eğer yufka kalın gelirse tek yufkaya indirebilirsiniz.


    2 yorum:

    1. Merhaba,
      Bloğunuzu yeni keşfettim çok hoş buldum :)) Baklava yufkasıyla yaptığınız böreğe bayıldım. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık... Dolapta bekleyen baklava yufkalarım ve ıspanağım bugün böreğe dönüşecek sanırım:)))) Sizi takibe aldım...
      Bana da beklerim:))) http://fatoscatadlar.blogspot.com/
      sevgiler...

      YanıtlaSil
    2. Cok tesekkur ederim guzel sozleriniz icin, hemen blogunuza geliyorum.

      YanıtlaSil