17 Ağu 2012

İrmik Helvası / Semolina Halva

yummmy :) Tatlı canavarı olarak tam not verdim :D Çektiğim fotoğrafları hiç beğenmedim gerçek hali çok daha güzel.

Malzemeler:
1 cup erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
2 cup irmik
2 cup şeker
3 cup su
Badem veya ceviz istenildiği kadar
(cup= su bardağı)
 

Yapılışı:

Tereyağını tencerede erit ve irmiği ekle irmik biraz koyu renge dönene kadar karıştır Ceviz ve yada badem ekle. O arada su ve şekeri ayrı bir tencerede kaynat. İrmiğin üzerine kaynamış şerbeti yavaş yavaş dök. Helva kıvamına gelince kapat biraz sulu kalabilir zaten bütün suyunu çekiyor zamanla katılaşıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder