17 Ağu 2012

Ekmek / Bread



Tarif ekmek yapma makinesi içindir. İstenirse elinizlede yapabilirsiniz ama pişirirken daha farklı ve yayvan şekil vererek pişirmeniz gerekir. 
Malzemeler:
  • 1 su br ılık su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 su br un (ben 2 su br beyaz un, 1 su br esmer(kepekli) un kullandım)
  • 3 yemek kaşığı az yağlı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kuru maya (instant maya)
Yapılışı:
Makinenizin haznesine önce sıvılar sonra katıları olmak şartı ile koyun bütün malzemeleri ve en temel pişirme ayarı olan basic ayarda ekmeğinizi pişirin.
El ile yapmada ise unun ortasını açıp bütün malzemeleri ekleyin ( suyu yavaş yavaş sonradan eklemeniz lazım) kulak memesi kıvamına gelince tepsinizde şekillendirip, dinledirin en az 1 saat ,en fazla 2 saat. Dinlendikten sonra fırına sürüp pişirin. Nar gibi kızarınca hazırdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder