24 Ağu 2012

Etimek Tatlısı / Etimek Dessert













Çok güzel bir tatlı oldu ilk defa etimekli tatlı yaptım. Bundan sonrada yaparım hem bütçeye uygun, hem kolay hemde lezzetli.



Malzemeler:
  • 1 paket etimek
  • 1 paket burçak bisküvi (üzeri için) (ben pötibör kullandım 5-6 adet)
Muhallebi için:
  • 1 lt. süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
  • Etimekleri borcama yanyana dizin.
  • Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.
  • Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
  • Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın, vurarak ezin.(Ya da rondodan geçirin)
  • Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.
  • Meyve ve çikolata ile servis yapın.
Not: Bir sonraki tatlı yapışımda şerbeti 1 su br şekere 1.5 su br su oranını kullanacağım. Şerbeti aslında fazla gelmedi hepsini çekti ama birde bunu denemek istiyorum.
Kaynak: http://mutfaksirlari.com/etimek-tatlisi.html#ixzz24WBvx6JL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder