22 Ağu 2012

Biberli Biftek / Pepper Steak

Malzemeler:
  • 500 gr biftek (sirloin steak)
  • 2 küçük kırmızı biber
  • 2 küçük sarı biber
  • 2 küçük turuncu biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
  • Etleri büyük küpler halinde doğra
  • Tavaya bir miktar yağ dök ve iyice ısıt
  • Etleri tavaya dök ve arada karıştır, tava yüksek ateşte olmalı ama etleri yakmayacak derecede olmalı.
  • Etlerin dört bir yanının rengi döndüğünde yani kabuk bağladığında, tepsiye alıp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz yaklaşık 385F da pişirin.
  • Etleri fırına verdikten sonra aynı tavada yarım ay şeklinde doğranmış (3/4 lük kısmı)soğan ve iri doğranmış biberleri düşük ateşte kapağını kapatarak pişiriyoruz.
  • Sos hazırlığı için; (1/4 lük kısmı) soğanı minik minik doğra ayrı bir tavada kavur, üzerine domatesi minik minik doğra ekle. Domatesler suyunu salınca salçayı ekle ve çevir en son bir miktar su ekle yarım çay bardağı kadar, kapağını kapat ve iyice bütünleşene kadar pişir ve altını kapat.
  • Biberli karışıma, sosu ilave et karıştır, etler pişince etlerine tavaya al karıştır. 2-3 dk daha pişirip altını kapatın.
Tavada etlerin dışını pişirmemizin amacı etin içinde ki suyun dışarı çıkmamasını sağlamak böylece kendi suyu ile pişen et daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder