3 Mar 2013

Browni


Kucuk bir tepsi icin ideal bir tarif. Normal kek kivaminin cok daha disinda farkli bir kivami var, ben sevdim tadini, kahvenin yaninda yenebilecek guzel bir ikram olur.

Resmini cekmedim, tadina baktigimda ben bu tarifi bloga koymaliyim dedim ve telefonla amatorce cektim. Diger yapisimda eminim cok daha guzel resimler cekecegim.


Malzemeler:

  • 1/2 su br (113 gr) tereyag
  • 1 ve 1/8 su br seker
  • 3/4 su br kakao
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1 pk vanilya
  • 2 yumurta
  • 2/3 su br un

Uzeri icin:

  • 1 su br pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi sut

Yapilisi:


Oncelikle yaginizi tavaya alip eritin iliktan biraz daha sicak olsun. Ayri bir kapta sekerle kakaoyu karistirin ve erittiginiz tereyagini dokun karistirin. Icerisine vanilya, tuz ve 1 yumurta kirip iyice karistirin. Daha sonra kalan diger yumurtayida ekleyin ve guzelce cirpin. Unuda ekleyin, koyu bir kek hamuru olacak korkmayin. Yaglanmis kucuk bir borcama kasik yardimi ile yayin. 325 F da veya 170 D de 35 dk yada kurdan testini gecene kadar pisirin.

Tamamen soguduktan sonra sos malzemelerini cirpin ve kekin uzerine surun. Sos biraz katilastiktan sonra dilimlere ayirin ve servis edin.

2 yorum:

  1. amatörce olsada güzel bir görüntü üzerine sürdüğünüz sos hoşuma gitti bende uygulamak üzere not aldım ellerinize sağlık,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. ehlıkeyfchef aslında sos daha guzel, ben az yaptıgım için belli olmadı malesef.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil