Her yöre dolma içini farklı yapar. Bizim oralarda dolma içlerine salça, baharat, domates koyulur ve pişirilmez direk dolma içine doldurulur. Bende evdeki 8 küçük biberimle denemek istedim iyi ki denemişim çok beğendim tadını. Özlemişimde aynı zamanda 1 seneyi aşkındır yememiştim.
Önce bir tabağımızın resmi, sonra tarife geçiyoruz.
Malzemeler:
- 8 adet minik biber
- 1 adet büyük domates
İçi İçin:
- Her biber için bir tatlı kaşığı pirinç (ben biraz fazla koydum o yüzden domateside doldurmam gerekti)
- 1 küçük soğan, minik minik doğranmış
- 1 minik domates, soyulmuş minik minik doğranmış
- 1 diş sarımsak, minik minik doğranmış
- maydanoz, doğranmış (gözkararı)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, nane, karabiber
Önce biberlerin tepelerini çıkarıp tohumlarını bir güzel temizleyelim. Genişçe bir kasede iç malzemeleri karıştırın.
Sonra biberlerin için üstte 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Kapak olarak domatesin dışından kesip biberleri kapatın. Ben içi biraz fazla yapınca birde domates doldurmam gerekti. Biberleri tencereye fotoğraftaki gibi dizin ve yarı boyuna kadar su koyun suyuna biraz tuz serpin. Üzerini kapatıp Kaynamaya bırakın. Suyu kaynayınca altını biraz kısın. Biberler pişince ocak alın
Biberleri fırın kabına dizin ve 3-5 dk broil yada ızgara ayarında tutun. Bu içindeki suyun tamamen çekilmesi ve dışının kurumasını sağlıyor (ben böyle daha çok seviyorum).
Afiyet bal şeker olsun...
Biberleri fırın kabına dizin ve 3-5 dk broil yada ızgara ayarında tutun. Bu içindeki suyun tamamen çekilmesi ve dışının kurumasını sağlıyor (ben böyle daha çok seviyorum).
Afiyet bal şeker olsun...
evet evet, ben de böyle yapıyorum biber dolmasını. :))
YanıtlaSil:) Ellerimize saglik
YanıtlaSilYum, yum, yummmm...! Cok seviyorum onlari! Tadini ayri, renklerini ayri :)
YanıtlaSilYemesi çok zevkli renkli renkli :)
YanıtlaSil