Güzel doyurucu bir yemek ben yanına yağsız sade bir makarna yaptım iyiki öyle yapmışım. Güveçte kalan suyla enfes oldu makarna. En son resimde suyu ile karıştırılmış makarnayı göreceksiniz.
Malzemeler:
1 büyük domates, mantar, soğan, sarımsak, 3 adet tilapya balık(istediğiniz çeşitini kullanabilirsiniz) tuz, 1 yemek kaşığı kadar yağ, kırmızı biber ve karabiber. Miktarları ise fotoğraftan anlaşılıyor.
Bütün malzemeleri tek tek doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. Mantarları ve balıkları istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Baharatlarını ve yağını atıyoruz.
Karıştırdıktan sonra kabımıza döküyoruz.
Kapağımız varsa kapağı yoksa folyo ile kapatıp 190D de pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip broil veya ızgara ayarında kızarana kadar bekletiyoruz.
Sonra servis edip afiyetle yiyoruz.
Karıştırdıktan sonra kabımıza döküyoruz.
Kapağımız varsa kapağı yoksa folyo ile kapatıp 190D de pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip broil veya ızgara ayarında kızarana kadar bekletiyoruz.
Sonra servis edip afiyetle yiyoruz.
makarnaya zaten bayılırım,yanındaki balık ise enfes ,eline sağlık.
YanıtlaSiloooh güveçte balık ...
YanıtlaSilne lezzetli olmuştur şimdi :)
miis miiis....
ellerinize sağlık...
teşşekür ederim hanımlar :) Çok lezzetliydi hatta eşim ilk lokmayı aldı ve çok güzel olmuş diye mest oldu :D
YanıtlaSil