Kandil simidi tarifim "Best of Turkish Cooking" kitabindan, tarifi begendim baya ama tekrar yapacagim zaman, minik rulolarımı daha uzun tutacağım ve fırında biraz daha bekleteceğim (biraz yumusak oldular, erken aldım galiba).
Malzemeler:
- 150 gr margarin
- 4 su br un
- 1 çırpılmış yumurta
- 20 gr maya
- Yarım su br ılık su
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz (dolu olmayacak)
- Üzeri için; 1 yumurta sarısı, susam ve çörekotu
- Maya, su ve şekeri karıştır 10 dk beklet.
- Unu ele diğer malzemeleri ekle.
- Şekillendir, önce yumurta sarısına sonra susam ve çörekotu karışımına batır.
- 180 D de 20 dk pişir.
elinize saglik bende bu hafta sonu buna benzer bir tuzlu yapmak niyetindeyim, insallah :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, kolay gelsin o zaman :)
YanıtlaSil