Nihayet güzel bir şam tatlısı tarifi buldum. Bundan önceki denediğim 2 farklı tarifi çöpe attığımı ve 3. tepsininde çöpe gitme ihtimali varken denemekten usanmayışımıda tebrik ediyorum :)
Tarif "Best of Turkish Cooking" kitabından, bu kitapla beni tanıştırdığı için Melek Elif'e çooook teşekkürler. Ben tarifi yarım ölçü yaptım ama tam ölçülerini vereceğim.
Malzemeler:
- 2.5 su br irmik
- 1 su br yoğurt
- 1 su br şeker (ben yarısını kullandım şerbet ekleneceği için)
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat (dolu dolu olmasın)
- 2 yemek kaşığı fıstık (ben ceviz kullandım)
Şerbeti için:
- 3su br şeker
- 3 su br su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- İrmik, yoğurt, vanilya ve şekeri karıştırın. Karbonatı ekleyin karıştırın. Su ile kullanacağınız tepsiyi ıslatın ve karışımınızı dökün üzerine fıstıklarınızı dizin. Isıtılmış fırında 200D (390F) üzeri altın kahverengine dönene kadar pişirin.
- Fırına tepsinizi koyduktan sonra şerbetinizin malzemelerini karıştırın. Kaynayınca bir kaç dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Kenara alıp soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan tepsinizi ılımaya bırakın, dilimleyin ve 10 dk sonra şerbetinizi gezdirerek yedirin.
Fırına koymadan önceki hali.
Fırından çıktıktan sonraki hali şerbetsiz.
Bu da şerbeti dökülmüş, dilimlenmiş ve tabaktaki halii :)
harika olmuş Sema eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilnefis görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederimmm Melisa
YanıtlaSil