Yine eşim yaptı ve ben fotoğraf çektim :) çok hoşuma gitti :D Tarifi yine resimlerde anlatacağım. Tarif ile ilgili düşüncelerim ise ben bu kadar lezzetli bir pilav yediğimi hatırlamıyorum. Hem sebzelerin suyu hem tavuğun suyu bu kadar mı leziz yapar bir pilavı kesinlikle deneyin sırf pilav için bile olsa :) Ayrıca yaparken yayvan bir tepsi veya borcam kullanın. Benim gibi sıkıştırmayın hepsini daracık yerlere :)
Tarife geçmeden tabağımızın resmi ile başlamak istiyorum.Hepsi nefisti :)
Bir kaç saat önceden (bizim gibi son dakikaya kalmayın) tavuğumuzu marine ediyoruz. İki göğüs parçasını eşim ince bir şekilde ortadan kesti ve 4 ince dilim göğüs eti oldu. Marinemiz ise tavukların üzerini geçecek kadar süt, tuz ve baharat var.(baharatı cok atmanıza gerek yok)
İlk sebzeleri doğradık ve biraz yağda çevirdik. Sebzeler ise 1 tane biber ve 1 orta boy havuç jülyen doğranmış, 1 soğan küp küp doğranmıs, birkaç dal brokoli bir küçük avuç mısır ve bezelye hepsini karıştır ve tavada kendilerini azcik salsınlar. Tabi baharat ve tuz eklemeyi unutmuyoruz.
Pirincinizi yıkayın ben 1 su bardağı yaptim ama fazla geldi daha az yapabilirsiniz. Yıkanmış pirincinizin üzerine yağda hafif çevirdiğiniz sebzeleri dökün ve bir güzel karıştırın.
Daha sonra kullanacağınız tepsiye (benimki gibi kalıp kullanmayın yayvan olsun sizin kabınız) pirincinizi dökün.
Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri yayın.
Tarife geçmeden tabağımızın resmi ile başlamak istiyorum.Hepsi nefisti :)
Bir kaç saat önceden (bizim gibi son dakikaya kalmayın) tavuğumuzu marine ediyoruz. İki göğüs parçasını eşim ince bir şekilde ortadan kesti ve 4 ince dilim göğüs eti oldu. Marinemiz ise tavukların üzerini geçecek kadar süt, tuz ve baharat var.(baharatı cok atmanıza gerek yok)
İlk sebzeleri doğradık ve biraz yağda çevirdik. Sebzeler ise 1 tane biber ve 1 orta boy havuç jülyen doğranmış, 1 soğan küp küp doğranmıs, birkaç dal brokoli bir küçük avuç mısır ve bezelye hepsini karıştır ve tavada kendilerini azcik salsınlar. Tabi baharat ve tuz eklemeyi unutmuyoruz.
Pirincinizi yıkayın ben 1 su bardağı yaptim ama fazla geldi daha az yapabilirsiniz. Yıkanmış pirincinizin üzerine yağda hafif çevirdiğiniz sebzeleri dökün ve bir güzel karıştırın.
Daha sonra kullanacağınız tepsiye (benimki gibi kalıp kullanmayın yayvan olsun sizin kabınız) pirincinizi dökün.
Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri yayın.
Şimdi tavuklari marineden çıkarıp tepsinin üzerini kapatacaz.
Etimizi bir güzel yerleştirdikten sonra birazcık marineden tavuğun üstüne döktük
Şimdi sıra geldi su eklemeye pirinci ölçtüğüm bardakla aynı miktarda su döktük belki cok az fazlada olabilir. Sonra minik minik birkaç parça tereyağı serpiştirdik.
Üzerini alimunyum folyo ile kapladık ve doğru ısıtılmış fırınaaa 375F (190D) de pişiriyoruz.
Pirincimizin suyu çekildikten sonra folyoyu çıkarıyoruz ve broil yani ızgara ayarına alıp tavuğumuzu bir güzel nar gibi olana dek pişiriyoruz.
Evvveeeeet işte karşınızda nar gibi görünmeyen ama nar gibi olan yemeğimiz :D
Afiyetler olsun...
Kokusunu hisseder gibi oldum! Enfes görünüyor elinize saglik...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
YanıtlaSilNo comments! Masaallah...
YanıtlaSil:) saol canımmm
YanıtlaSil