21 Mar 2013

Pide (Brokolili ve Kiymali)

Blog yemek blogu oldu cikti malesef, malesef diyorum cunku blogu acma nedenim tarif defterim yapmak degildi ama hicbiryere gidemedigimizden dolayi mecburen blogum hizla bu yone dogru gidiyor.
Bu seferki tarifim pide, Allah'im kendim yaptigim icin mi lezzetli geliyor anlamadim ki :) hehe neyse tarife gecelim, bu sefer hamurunu elde yogurdum cunku pide sayisini biraz daha fazla yapmam gerekiyordu. Bence bu sefer guzel olmasinin puf noktasi, bol bol mayalanmasi oldu. Yogurduktan sonra ve tepside mayalandirdim.

DSC05265

Malzemeler:
Hamuru icin:
  • 5 su br un
  • 1 su br ilik sut
  • 2 cay kasigi tuz(dolu dolu)
  • 4 cay kasigi seker(dolu dolu)
  • 1 yemek kasigi kuru maya
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • yeteri kadar ilik su
Ic malzemeleri:
  • Kiymali harc: 1 buyuk sogani dograyip tavada biraz kavurun, uzerine yeterli kiymayi ekleyin. Tuz ve biraz salca ekleyin. Kiymalar hafif suyunu cekene kadar pisirin.
  • Brokolili harc: Yeteri kadar kasar rendesi ve kucuk parcalara ayrilmis bir kac adet brokoli.
Yapilisi:
  • Hamur icin kuru malzemeleri karistirin ve sivilari ekleyerek ele yapismayana dek yogurun.
  • Bir kac saat mayalandirin.
  • Hamurdan portakal buyuklugunde parcalar alip ince uzun acip arasina istediginiz harci yayin ve kenarlarini kapatin.
  • Tepside yaklasik 20-30 dk mayalanmasi icin bekletin.
  • Orta hararetli firinda kenarlari pembelesene kadar pisirin.
DSC05246

DSC05243

DSC05252

 DSC05256



2 yorum:

  1. enfes görünüyor
    bende dün kapalı pide yaptım demek ki bu sıralar pide isteniyor

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, aynen özel istek :) ama senin pideleri blogunda göremedim.

    YanıtlaSil