Malzemeler:
- 150 gr tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su br pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay br sıvı yağ
- 1 su br nişasta
- 1 pk vanilya
- 1/2 pk kabartma tozu
- 2,5 su br un (yaklaşık olarak göz kararı ununuza göre daha iyi ayarlarsınız)
- Tereyağla pudra şekerini beyazlayana kadar çırpın(10 dk kadar).( yumurta değil pudra şekeri doğru yazıldı)
- Yumurta ve yoğurdu ekleyin.
- Nişasta, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekle karıştur.
- Ceviz büyüklüğünde hafif yassı olacak şekilde tepsiye diz.
- Gazoz kapağı gibi biraz suya sonra kakaoya batır ve kurabiyelerin tam ortasına bastır.
- Kızarmadan yani beyazken fırından al. 150 derecede pişir.
Tanıdık görmek gibi oldu.
YanıtlaSilBir dönem öyle sık yapardım ki.
Eline sağlık.
Kurabiye canavarı anne Çiğdem
Benimde suan favorim ne zaman bikarim bilmem artik :)
YanıtlaSil