Malzemeler:
- 300-350 gr kuşbaşı doğranmış et
- 2-3 adet minik havuç (baby carrot)
- 6 adet minik biber
- 1 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- tuz, pulbiber, kekik
- benim dünden kaln biraz mısır ve bezelye vardı onlarıda malzemelere ekledim
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 su bardağı un (ben daha fazla kullandım)
- 2 yumurta
- göz kararı tuz
- Etlerin çabuk pişmesini istiyorsanız düdüklüde pişirin, zamanınız varsa eğer tencerede kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirin.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin karıştırın
- Doğranmış biberi ekleyin karıştırın
- Havucu ve salçayı ekleyip bir kaç dakika pişirin.
- Domates ve baharatlarıda ekledikten sonra iyice pişene kadar ocakta bekletin.
- Tenceredekiler pişerken bir yandan krep hamurunu yapıp krepleri tavada hazırlayın yaklaşık 8 adet çıkıyor. Krep hamurunun yoğunluğuna göre su ve süt ekleyebilirsiniz.
- Krepleri bir kasenin içine koyun, kenarları taşacak şekilde.
- Ortasına etimizi koyuyoruz ve kapatıp ters çeviriyoruz. Üzerine kaşar dilimi koyup fırına veriyoruz.
- Kaşar eridikten sonra kebabımız hazırdır.
Not: Kaselerden krebi ters çevirdiğimde içindeki etler dağılacak diye düşünüyordum o yüzden kreplerin altına extra lavaş döşedim ama hiç gerek yokmuş, kreplerin hiçbiri ne açıldı ne dağıldı.
mmmmmmmmmmmmmmmmmm:) çok lezzetli gözüküyor:)
YanıtlaSilsen gitmeden yapalim bir tane sekerim
YanıtlaSil