Çok güzel bir tatlı oldu ilk defa etimekli tatlı yaptım. Bundan sonrada yaparım hem bütçeye uygun, hem kolay hemde lezzetli.
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 paket burçak bisküvi (üzeri için) (ben pötibör kullandım 5-6 adet)
- 1 lt. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- Etimekleri borcama yanyana dizin.
- Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.
- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak kaynatın.
- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün.
- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın, vurarak ezin.(Ya da rondodan geçirin)
- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin.
- Meyve ve çikolata ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder