16 Nis 2013

Esl Gunu

Bugun Esl sinifimdan, Tayvan ve Kore'li iki arkadas davetlimdi. Farkli kultur ve ingilizceyi sinirli konusabilmemize ragmen cok eglendik, zaman nasil gecti anlamadim, hatta gitmelerini bile istemedim. Bu kadar olacagini tahmin etmemistim.
Arkadaslara cok guzel ikramlar hazirladim. Ozelliklede dolmaya bayildilar, yaklasik 10 tane dolma yenmistir heralde, begenmeleri cok hosuma gitti coook.
Gelelim ikramlara, tabagimizda baklava, kuru uzumlu ve cikolatali  kek, kiymali ve kasarli pide, dolma ve sigara boregi vardi. Ayrica patates mantisida yapacaktim cok fazla ikram olacagi icin son anda vazgectim.
DSC05655

Baklava tarifini buradan aldim.
DSC05595

Kekin tarifi burda, ben sadece biraz damla cikolata ekledim icine ve yine yarim olcu yaptim.
DSC05604

Dolma tarifim ise burada.
DSC05607

Bu guzelliklerde bana olan ikramlar...
DSC05611

DSC05620

2 yorum:

  1. insan gurbette konuşacak birilerini ister ve bulunca nasıl mutlu olur bilirim misafirlerini çok iyi ağırladığın belli oluyor .Allah muhabbetinşzi arttırsın dostluğunuz uzun ömürlü olsun inşallah.
    Gerçi bilirsin ama onlara giderken temkinli olmalısın zira kedi eti yediklerini ve yılan dolması yaptıklarana ben şahit oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canim haklisin, kucuk seylerden nasilda mutlu oluyoruz, iki insan bir cift soz yetiyor artiyor bile. Evet temkinli olmak lazim, yilan dolmasini senden duyuyorum ilk defa cok sasirdim. Tesekkur ederim duyarliligin ve yorumlarin icin. Sevgiler...

      Sil