24 Mar 2013

Ravioli / Italyan Mantisi

Nihayet aldigimiz  hamur acma, kesme makinesini kulladik. Cok pratik geldi bana hamuru yogur sonra makinayla incecik ac, manti ne guzel yapilir bunla yapcam insallah bir omur bozulmadigi surece tabi. Makinayla fettucini (uzun eriste) ve ravioli yaptik. Oyle lezzetli geldiki hamuru anlatilmaz yasanir ve yenir hehe. Kendi el emegi goz nuru gibisi var mi ya, yok tabi ki de.
Neyse italyan mantisini (turk mantisinin tembel versiyonu diyorum ben buna) yaparken her asamasini cekemedim sonradan aklima geldi malesef.
Once makinemizi taniyalim, makinede 3 kisim var , en ondeki verdiginiz hamuru istediginiz incelige getiriyor. Arkasinda ise kalin kesme(fettucini), onun arkasinda ise ince kesme(spagetti) aparati var.
Acikcasi cok luzumlu bir alet degil, artik evinde makarnasini, eristesini yapan yok. Eee niye aldik peki, benim esim pek merakli ravioli olaylarina hobi niyetine aldik yani. Ben bunu daha cok manti yada borek yapacagim zaman kullanirim diye dusunuyorum, daha ben bulurum kullanacak yerler :)

Velhasil gercektende bu kadar leziz bir hamur olacagini dusunmemistim ama oldu. Tarifinde ise sadece yaklasik 2 su br un, 2 yumurta, 1 yumurta sarisi ve cok az su var.
Yogurtlu cok guzel olur ama evde yogurt yoktu bizde tereyagli sos ile tatlandirdik.
DSC05367

Alttaki iki fotograf bana ait degil, Sema'nin Guncesi yazanlar bana aittir.


Actigimiz hamurun alt kismina ispanakli harci paylastirdik ve kenarlarina yumurta sarisi surduk ustteki hamurun yapismasi icin.
DSC05329


Hamuru uzerine kapattik.
DSC05332

Yapistirdik
DSC05334

kenarlarini iyice bastirdik
DSC05337

Kestik
DSC05344

ve pisirilmeye hazirlar
DSC05349

kaynayan suyun icinde pisirdik, tereyag ve maydonozlu sos ile soslayip tabaklara servis ettik.
DSC05364

Tarif ise bu kitaptan
DSC05371





2 yorum:

  1. Her kim yaptıysa ellerine sağlık :)) ıspanaklı çocuklarım yemez ama misafirlerim için güzel bir alternatif olur ..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederiz :) neredeyse herseyi esim yapti.

    YanıtlaSil