2 Kas 2012

Cevizli Havuçlu Kek (Yağsız ve sütsüz)


Bu keki diğerlerine nazaran daha sık yapıyorum hem vitaminli hemde kalorisi az, normalde kepekli un kullanıyorum ama bu sefer yaparken kepekli kullanmak aklımın ucuna bile gelmedi. (Kepekli unla karıştırarak yaptığımın tadını daha çok sevdim).

Kek yaptığımda, gelecek misafir sayısı az ise keki 4 e bölüp 1 parçasını kullanıyorum. Diğerlerini ise sarıp sarmalayıp doğru buzluğa gönderiyorum. Kullanacağım zaman 1-2 saat önceden çıkarıp oda ısısında bekletiyorum ilk günkü gibi tazecik yumuşacık hale geliyor.

Bu sefer kekin üzerini glaze ile süsledim farklı birşeyde kullanılabilir ya da kullanılmayabilir.
Tarifi için tıklayın




2 yorum:

  1. meraba sema hanim kekin uzeri icin kullandiginiz glaze maddesi alcohol iceriyor olabilir. eger hassaiyetiniz varsa bu durumda helal olmuyor kolay gelsin ingilizceniz var sanirim size bi site tavsiye edebilirim muslim consumer group orada daha detayli bilgi bulabilir siniz .rastgeldi havuclu kek tarifinizi denedim firinda simdi.bekliyorum tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. haklisin bu ilk ve son hazir kullanisim oldu zaten, artik kendim yapiyorum glazeleri. Dediginiz siteyi evet biliyorum guzel bir site tesekkur ederim duyarliliginiz icin.
    Kekiniz insallah guzel olmustur. Sevgilerle

    YanıtlaSil