Portakal seviyorsanız bunuda seveceksiniz. Pişerken mutfağınızdan gelen mis gibi portakal kokuları sizi mest edebilir.
Yaparken "acaba nasıl olur, yine risk aldım" diye hayıflanıyorken, çıkan sonuç ile utandım :-) Diğer sefere kakaolu deneyeceğim.
O yüzden tarifimi hemen arşivliyorum.
Malzemeler:
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ben birkaç yemek kaşığı kadar attım)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 adet yumurta
- aldığı kadar un (3 su br kadar)
- yarım su br hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (ben biraz daha fazla koydum)
- 1 yumurta akı
- İç malzemeleri haricindekileri yumuşak bir hamur yapın.
- İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasını açıp 1 çay kaşığı kadar iç malzemeden koyun, büzerek kapatın.
- 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirin.
Mmmmmmmmmm enfes bir koku geldi burnuma bende nerden geldi diyordummm ....ellerinize sağlık ... Sağlık ve afiyetleee
YanıtlaSilTeşekkurler ;)
YanıtlaSilSuper gorunuyor! denemem sart! portakali ailecek cok seviyoruz :))) Thanks...
YanıtlaSildene kesınlıkle pışman olmayacaksın
YanıtlaSilportakalllı herşeye hastayım. o kokusu hele.. ımmm.. bunu mutlaka denemeliyim :D
YanıtlaSilMutlaka dene canım harika bi tat bence...
YanıtlaSil