Harikaaaa bir tatli kolay, pratik ve lezzetli. Tarifimde sadece 5 ana malzeme var :) Bu sefer biraz tembellik yaptim ve muhallebisini hazir vanilyali puding kullandim. Serbetini de karamelli yaptim.
Malzemeler:
- 6-7 adet etimek
- 1 su bardagindan biraz az seker
- 1 su bardagi kaynar su
- 1 paket vanilyali puding
- 2 su bardagi sut
- Once serbeti hazirlamak icin sekeri tencereye alip eriyene kadar isitin.
- Uzerine kaynar suyu ekleyip, katilasan seker kalintilari eriyene kadar serbeti kaynatin.
- Etimekleri uygun bir tepsiye dizin ve uzerine serbeti dokun.
- Pudingi hazirlayin ve serbeti cekmis etimeklerin uzerine yayin.
- Biraz soguduktan sonra en az 2-3 saat dolapta bekletin. Ben 1 gece bekletiyorum daha guzel oluyor.
- Uzerine istediginiz sekilde susleyebilirsiniz. Benim tercihim tarcin ve cekilmis cevizi karistirip tatlinin uzerine serptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder