Ben diyim çok güzel, siz diyin harika öyle bir lezzet yani. Bu zamana kadar bloguma ekleyemedim çünkü fotoğrafını çekme zamanım kalmıyor ve bitiveriyordu. O yüzden foto çekebilmek adına erkenden işimi bitirip fotoğraflayabildim. Bu sefer sosunu az yapmışım zar zor yetirebildim, normalde daha soslu oluyor üstü. Tarifimiz ise; patates,kıyma,yoğurt ve salçalı sosun buluşmasından oluşuyor daha ne olsun.
Malzemeler
Patates çanağı için:
- 4-5 adet patates
- Göz kararı sıvı yağ(2-3 yemek kaşığı)
- 3-4 dal doğranmış maydanoz (seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz)
- tuz,karabiber,pulbiber
Kıymalı iç için:
- 75 gr kadar kıyma
- 1 adet küçük soğan
- tuz ve çok az karabiber
Yoğurt sosu için: Bir küçük kase yoğurda, 1 diş sarımsağı minik minik doğrağın karıştırın
Salçalı sos: Bir miktar ısınmış sıvıyağ/tereyağ içine 1 çay kaşığından biraz fazla salçayı ekleyerek sos yapın. Ben çok az acı pulbiber ekledim.
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın,ezin ve içine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli vermeye çalışın. Arada elinizi hafif ıslatın ki patates yapışmasın.
- Kıymalı harcı için, soğanları tavada kavurup kıymayı ekleyin pişince baharatlarını atıp, patates çanaklarının içine paylaştırın.
- Üzerine 1 er yemek kaşığı yoğurt sosunu sonrada salçalı sosu ekleyerek çok bekletmeden servis edin.
Patatesli herşeyi severim çokta güzel gözüküyor canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAllah razı olsun canım.
YanıtlaSilSanirim karnimda orkestra basladi :) Super gorunuyor, eline saglik!!
YanıtlaSilEsin ne kadar sansli tabii yemek yemeyi seviyorsa...
Sadece misafir geldiğinde bu kalorili güzellikleri gördüğü için biraz sitemkar bir eş :D Teşekkür ederim sen geldiğinde bundanda yaparız
YanıtlaSil