Yapmadan, gözünüzle görmeden, tadına bakmadan inanamayacaksınız. Çok lezzetli, harika, az işgücü isteyen yani yoğrulmayan ekmek sadece bol bol mayalanmasını bekliyorsunuz o kadar. Bu arada ben değil eşim yaptı ekmeği. Hatta bana dokundurtmadı bile özenle hazırladı.
Ben aslında, (itiraf ediyorum) ekmeğin çokda başarılı ve lezzetli olacağını düşünmemiştim o yüzden ilk aşamalarının fotoğrafını çekmedim ama geri kalanlar tam. Gerekte yokmuş zaten, size video linkini vereceğim orada bütün yapım aşamalarını güzelce anlatmış şef. Haydi başlayalım.
Video linki için tıklayın.
Video linki için tıklayın.
Malzemeler:
- 4 su bardağı un (3 su br beyaz un, 1 su bardağı kepekli un)(hepsini beyaz un kullanabilirsiniz)
- 1/4 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su br su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz( dolu dolu olmasın)
Yapılışı:
- Önce malzemeleri tahta kaşıkla karıştırın cıvık olması mühim değil. Çok karıştırmanızada gerek yok malzemeler karışsın yeter. Sonra kabın üzerini alimünyum folyo ile sarıp 18 saat oda ısısında bekletin. Görüntü aşağıdaki gibi olacak
Sonra tahta kaşıkla tekrar çok az karıştırıyoruz yanş hamuru toparlıyoruz
Daha sonra tezgaha biraz su serpip şeffaf folyoyu su serptiğimiz yere seriyoruz ki folyo kaymasın. Folyonun üzerinede unu bolca serpin.
Hamuru folyo üzerine alıp şekillendiriyoruz.
Tepsimizin hazırlamaya başlayabiliriz. Önce biraz yağlıyoruz tepsiyi ardından mısır unu serpiyoruz.
Şeffaf folyo yardımı ile hamuru alıp tepsiye koyuyoruz.
Şimdi tepsinizin üzerini alimünyum folyo ile sarıp 2 saat daha mayalandırıyoruz.
2 saat sonra mayalanmış hamurun üzerine arzu ederseniz susam vb serpebilirsiniz.
Fırınınızı 425 F yada 220 C ayarlanmış ve ısıtılmış olsun. Ayrıca fırına ekmekle beraber bir kap suda koyacaksınız ki ekmeğinizin dışı çıtır çıtır kabuk başlasın.
Ekmeğinizi 35-40 dk kadar üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun efendim :)
Fırınınızı 425 F yada 220 C ayarlanmış ve ısıtılmış olsun. Ayrıca fırına ekmekle beraber bir kap suda koyacaksınız ki ekmeğinizin dışı çıtır çıtır kabuk başlasın.
Ekmeğinizi 35-40 dk kadar üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyetler olsun efendim :)
Kaynak: http://foodwishes.blogspot.com/
ellerinize saglik gayet kolay gozukuyor denemeliyim.
YanıtlaSilTeşekkür ederimm :) gerçektende çok kolay muhakkak dene pişman olmazsın hatta alışkanlık bile yapabilir.
YanıtlaSil