12 Nis 2014

Elmali Bonbon Kurabiye

Gercektende harika bir tarif, yapim asamalari biraz ugrastirici ama tadina degecek bir kurabiye. Tarif Emine Beder'e ait ama portakal agacindan aldim tarifi. Ic malzemesi biraz fazla geliyor yani bence hayli fazla geliyor ki kalan ic malzemesiyle elmali tart yaptim sonraki gunlerde yakinda onunda tarifi geliyor.


Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 250 gr tereyag
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • yarim su br seker
  • 4-5 su br un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 pk vanilya
  • hindistan cevizi
Ici icin
  •  6 elma
  • yarim su br seker
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 cay kasigi muskat tendesi ( eklemeyebilirsiniz)
  • bir avuc ceviz veya findik ici
Serbeti icin
  •  2 su br seker
  • 1,5 su br su
  • 1 tatli kasigi limon suyu
Disi icin
  • hindistan cevizi (ben ceviz kullandim ama istediginizi kullanabilirsiniz)
Hazirlanmasi
  • Tereyagini eritin ve yogurdu, yumurtalari ve sekeri alip cirpin. Un, vanilya, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ekleyip, ele yapismayan bir hamur yogurun. Hamuru 10 dk dinlendir.
  • Bir tavaya soyup rendelediginiz elmalari alip uzerine sekeri ilave edin. Elmalar suyunu birakip cekene kadar pisirin. Sonra tarcin ve cevizide ilave edip karistirin.
  • Hamurdan cevizden kucuk parcalar alip elinde yuvarlayin ve icini isaret parmaginizla oyarak inceltin. Oydugunuz kisma elmali harcinizdan koyup kapatarak yuvarlayin ve tepsiye dizin.
  • 190 derece, onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.
  • Serbeti icin sekeri ve suyu karistirip 5 dk kaynatin. Limon suyunu ekleyip 1 dk daha kaynatin ve serbeti sogutun.
  • Kurabiyeleri firindan alip serbetin icine birakin. Kurabiyeleri alt ust ederek serbeti iyice cekmesini saglayin (5-10 dk). Serbetten aldiginiz kurabiyeleri hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder