6 Nis 2013

Ikram Tabagi

Uzun suredir gorusemedigim dostlarla bulustuk, hasret giderdik, muhabbet ettik ve bol bol cay ictik. Cay bana herzaman bir sevgi gosterme bicimi olarak gelmistir, sevdigin insana "hadi gel bi cay icelim" cumlesi aslinda icinde cok mana tasir ve icecekten ziyade iletisim aracidir bana gore.
Gelelim ikramlarimiza, herzamanki ispanakli boregim ama bu sefer uzerine yumurta sarisi surmedim, icine kulladigim sos artinca uzerine bolca surup hashas serptim.
Siradaki ise biberli ekmek, hatayin meshur biberli ekmegi. Ben annem gibi yada bir hatayli gibi yapabildigime inanmiyorum, benimkisi daha cok pizza gibi oluyor ama cok guzel oluyor.
Sonra garanti tarif aglayan kek var, onun tarifi bu postun sonunda. Son olarak ise tarcinli cevizli amerikan corekleri var, buda harika enfes bisey oluyor. Bence tatli olarak sadece bu corek bile yapilsa yeterli, tek basina tatmin edici ve doyurucu.

DSC05484

Aglayan Pasta

Malzemeler:
  • 3 yumurta (yumurtalariniz kucukse 4 tane yumurta)
  • 1 su br seker
  • 1 su br un
  • 4 yemek kasigi sut
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
 Uzeri icin
  • 1,5 su br sut (kek pisince, ilk sicakligi ciktiginda uzerinde dokulecek)
  • 1 pk kremsanti ve 1 su br sut (bunlar hazirlanip dolapta bekletilecek)
  • Cikolata sosu (ben hazir kullandim)
Yapilisi:
  • Seker ve yumurtalari iyice cirpin ve kek icin diger malzemeleri ekleyin. Keki 180 derecede kurdan testinden gecene kadar pisirin.
  • Ilk sicakligi ciktiginda 1.5 su br sutu uzerinde esit dagilacak sekilde gezdirin. (Benim kekime bence cok cok az fazla gibi geldi, diger sefere birazcik sutu azalticagim)
  • Kekiniz tamamen sogudugunda uzerine hazirladiginiz kremsantiyi yayin ve servis zamanina kadar dolapta bekletin.
  • Servis edeceginiz zaman uzerine biraz cikolata sosu dokun.
Not:  Bir gece onceden hatta bir gun onceden yapin, cunku kek durdukca guzellesiyor.
        Cikolata sosunuzu onceden yapip sogutun, sos kesinlikle sicak olmamali
        Tarifi buradan aldim.
DSC05469


6 yorum:

  1. semacım ellerine sağlık.hepsi de çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim canim :)

    YanıtlaSil
  3. bende istesem bu tabaktan:) eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ne demek, hemen hazir tabagin :) Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Bloğunu yeni keşfettim canım. Herşey nefis görünüyor ellerine sağlık. Bloğunu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil