21 May 2012

Poğaça (Pogaca)



Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum ama heralde artık poğaça tarifi aramama gerek kalmadı çünkü ne zaman yapsam güzel sonuç elde ettim. hemen tarifi veriyorum aynen,

Malzemeler
120 ml zeytinyagi (yarim bardaktan biraz fazla)
2 yemek kasigi tereyagi (yumusak)
600 gr un (aldigi kadar ama buna yakin oluyor)
1.5 yemek kasigi seker
2 tatli kasigi kuru maya
1.5 su bardagi sut
1 kah.fincan su
1 cay kasigi tuz
1 yumurta
1 yumurtanin sarisi
susam

Yapilisi
Once su ve sut ilitilir. Icine maya ve seker eklenir, kabarmasi icin bir muddet beklenir. Un elenir, icine tuz eklenir. Karistirilir, ortasi havuz seklinde acilir. Yag, 1 yumurta ve yaglar (zeytinyagi ve tereyagi) bu havuza bosaltilir. Ustune de su sut karisimi dokulur. Yumusak bir hamur elde edilir. Mayalanmasi icin oda sicakliginda 45-60 dakika bekletilir. Kabaran hamurdan cevizden az buyuk parcalar kopartilir, icine istedigimiz ic malzemesi konulur ve kapatilir. Tepsiye araliklarla dizilir. Ustune yumurtanin sarisi surulur, corekotu, susam ya da benzeri tohumlar serpilir. 180- 190 derecede 30-45 dakika ustu kizarana kadar pisirilir.

( Ingredients 
120 ml olive oil (slightly more than half a cup)
2 tbsp butter (soft)
600 g of flour (as much, but it is close)
1.5 tablespoons of sugar
2 tsp dried yeast
1.5 cups milk
1/4 cup water
1 tsp salt
1 egg
1 egg yolk
sesame

Place the lukewarm milk, sugar and the yeast into a bowl. Stir well to dissolve the sugar and the yeast. Let it rise for 10-15 minutes. Put all the ingredients in the deep bowl and mix well with your hands. Place a plastic wrap over the dough and let it rest for 1 hours or till it rises up to double its shape. Grap egg size pieces from the dough and make it  round or any kind shape you like.
Then brush them with egg yolk and sprinkle some sesame seeds. 
Preheat the oven to 400 F (200 C) and bake 10 minutes. Turn the heat to 375 F (190 C) and bake for 10 minutes till they turn golden brown.)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder