22 May 2012

Sütlü İrmik Tatlısı (Milky Semolina Dessert)

Arkadaşlarla toplanıp mantı yapmaya karar verdik ve tabi toplanınca çayın yanına tatlımız olmazsa olmaz diye düşündüm iyi de düşünmüşüm tam kıvamında pratik hızlı lezzetli bir tatlı oldu ben üstüne ekstra sos hazırlamadım ama meyveli sosla harika olur :)
Hemen tarifini yazıyorum.
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Yapılışı 
Limon kabuğunu rendele ve vanilya hariç bütünn malzemeleri karışıtırarak koyu kıvam alana kadar pişir. Pişen muhallaebiye vanilyayı ekle karıştır. ıslatılan borcamınıza dökün ve üstünü kapatarak soğumaya bırakın. Ilıyınca buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...


Materials
1 cup sugar
1.5 cups semolina
1 liter of milk
1 tsp vanilla extract
1 grated lemon peel
Preparation 
Grate the whole ingredients except lemon peel and vanilla cook stirring until consistency is dark. Add vanilla and mix the cooked muhallaebiye. Leave to cool. When cooled, refrigerate the rest. Bon appetit ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder