25 May 2012

Ev Usulü İskender

Aslında tarifi parça parça gibi bişey herşeyi ayrı ayrı pişiriyoruz.
1. Ekmekleri küp küp doğra, tavada veya fırında rengi koyulaşana kadar kavur.
2. Etleri ince ince kes ( dürüm eti gibi) ve suyunu tamamen çektirmeden kavur. Son ocaktan almadan önce eti başka bir yere ayır ve tavada kalan etin yağı ve suyu ile beraber iri iri dilimlenmiş soğan ve biberi kavur.
3. Tabığın dibine 3-4 kaşık yoğurt dök ve üzerine kavrulmuş ekmekleri koy.
4. Ekmeklerin üzerine sos döküyoruz, sos içinse tavada tereyağ ve salçalı sos yapıyoruz arzu ederseniz 1 tane ince doğranmış domatesde ilave edebilirsiniz bence domatesli daha lezzetli oluyor.
5. Sosun üzerine etlerimizi güzelce yerleştiriyoruz ve arzu edersenizetin üzerine tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.
6. Tabağın bir kenarına pilav diğer tarafına hazırladığımız soğan ve biber karışımımızı koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Tabak daha güzel bir görüntüye sahip ama ben çekmeyi beceremedim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder