Orjinal tarifi budur ama kekden gelen yoğun kahve tadı hoşuma gitmedi diğer sefere kahveyi azaltacağım ya da sıvı olarak kullanacağım.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su br toz şeker
- 125 gr margarin (1 stick kullandım)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı türk kahvesi
- 1 çorba kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2 su br kadar)
- 2 su br süt
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı prinç unu (bunun yerine tekrar nişasta kullandım)
- 1 çorba kaşığı un (koymayı unuttum :)
- 1 pk vanilya
- 1 çay br toz şeker
- yarım çar br su
- Yaklaşık 1 küçük kase ceviz
- Kek için önce fırını 350F (yaklaşık 170 derece) de açın.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Kakao, kahve, eritilmiş yağını katıp karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım.
- Kullanacağımız kalıba döküp ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kek pişerken kremanın bütün malzelerini katıpsürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirelim.
- Pişen kekin üzerine kremamızı yayıp, ceviz serpelim.
- Küçük bir tavada karamel malzemelerini katıp karameli yapalım ve çok bekletmeden cevizin üzerine dökelim.
Kaynak: http://www.oktayustam.com/tarifler/4683-cevizli_kahveli_kek.html
Yaptığım kekten bana gına geldi.
YanıtlaSilEvdeki bitsin bunu kesin deneyeceğim.
Yaw 8. uyen olarak, bana acaba nasıl yazılarını katagoriliyorsun anlatabilirmisin.
Pencereyi aç deme, açarım pencereyi atlarım bak.
Cahil anne Çiğdem
ya bende cok kafa patlattim netten arastirdim sonra bu siteden buldum aynen adresi veriyorum acik sekilde anlatmis umarim yardimci olur.
YanıtlaSilBu arada keke turk kahvesini yari yariya azalt bence cunku yogun geliyor ya da bana oyle geldi dene iste :)