22 Nis 2014

Misir Unlu ve Cevizli Kek

Evde misir unu olunca bol bol, degerledirmek amaciyla internette misir unlu tariflerle baya vakit harcadim. En sonunda buradaki siteden yola cikarak, bu guzel kekte karar kildim.
Bence kek orta kalite guzel bir kek oldu.

Gelelim benim yaptigim tarife, oncelikle kek kalibim olmadigi icin kendimce kalip yaptim. Yuvarlak borcamin ortasina isiya dayanikli  bir kase koydum ve etrafina keki hamurunu bosalttim. Duz yuvarlak ortasi bos bir kek kalibi gibi oldu. Cok kullanisli ve guzel oldu. Neden daha once aklima gelmedi diye de azcik hayiflandim :)
Not:Beyaz misir unu kullandim.


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su br seker
  • 1 cay br sivi yag
  • 1 cay br yogurt
  • 1 su br misir unu
  • 1 su br beyaz un (az gelirse kontrollu sekilde ekleyin)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Bir avuc cekilmis ceviz
Yapilisi:
  1. Oncelikle, yumurta ve seker kopuk gibi oluncaya kadar cirpilir, Daha sonra sivi yag, yogurt eklenir ve elde cirpilarak devam edilir.
  2. Misir unu, vanilya, kabartma tozu, ve beyaz un ayri bir yerde iyice karistirildiktan sonra sivi karisima eklenir. Karisimlar butunlesene kadar yavas bir sekilde karistirin.
  3. Kek kalibini yaglayip, cevizi tabanda heryere gelecek sekilde serpin. Uzerine dikkatli bir sekilde kek hamurunu bosaltin.
  4. 170 derece onceden isitilmis firinda, kurdan temiz cikincaya kadar pisirin.




3 yorum:

  1. Insanın eşi Karadenizli olunca keke bile Mısır unu koyuluyor demek ki 😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe :) oyle hakikatende, yavas yavas elimi alistiriyorum misir ununa

      Sil
  2. Arkadaş nerelerdesin sen??tlf hattı almadın mı???

    YanıtlaSil