13 Nis 2014

Elmali turta

Yine yeniden harika bir tarifle geldim. Bir onceki post olan elmali bonbon dan artan ic harci burada degerlendirdim. Serbetindende artmisti onuda kullandim hatta. Gecelim tarife, tarifimde yine favorim olan Oktay Usta'nin yaban mersinli turta nin hamurunu kullandim. Daha once belirttigim gibi ic harcini artan kurabiye harcindan kullandim en ustede elma dilimleyip, limonla karistirip, turtanin uzerine dizdim. Sonuc ise harikaaaa. Ustelik tart veya turta kalibina ihtiyaciniz bile yok tepsiniz gayet guzel is gorecek.


Not: Hamur olcusunun yarisini kullandim, ic malzemem az oldugu icin.
Hamur icin:
  • 3 su br un
  • 1 su br pudra sekeri
  • 150 gr tereyag
  • 1 cay br file findik (kullanmadim)
  • 2 yumurta
  • 1pk vanilya
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
Ic malzemesi asagidaki linkteki elmali harc ile ayni
Uzerine dizmek icin 2 soyulmus dilimlenmis elma ve 1 limon suyu.
Hazirlanisi:
  • Unu karistirma kabina alin, uzerine sekeri,vanilyayi ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayin.
  • Ortasini havuz gibi acin ve oda sicakligindaki tereyagini, yumurtalari ekleyerek kulak memesi kivaminda hamur yogurun.
  • Hamurun uzerine un serperek kullanacaginiz kaliba gore merdane ile acin. Kalibi yaglayip, hamurunuzu serin.
  • Elmali harci hamurun uzerine yayip, limonlu elma dilimlerini dizelim.
  • Hamurun kenarlarini kapatip, onceden isitilmis 180 derece firinda kenarlari kizarana kadar pisiriyoruz.
  • Firindan cikan turtanin uzerine, kurabiyeden kalan serbeti firca ile surdum, bu islem turtanin daha guzel ve parlar gorunmesini ve lezzetini arttirir.
 Not: Her meyveli tatlinin uzerine serbet surerek daha parlak ve istah acici gorunmesini saglayabilirsiniz.




4 yorum:

  1. Arkadaşım yine kayıplardasın sen ve tariflerin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma uzuuuun bir ara oldu, blogdan epey kopmustum ama geri dondum :)

      Sil
  2. Geri dönmene sevindim.Gelsin yeni tarifler :))))

    YanıtlaSil