23 Ağu 2013

Yapim Asamalari ile Buzme Baklava Yapimi (Baklava Yufkasiyla)

Baklava tarifini  daha once yayinlamistim, buradan malzemelerine bakabilirsiniz. Bu sefer yapim asamalarini tek tek fotografladim.

Once serbeti yaptim ve sogumaya biraktim. Burada 1 su br suya, 1 su bardagi seker var. Limon damlatmiyorum ama isteyen damlatabilir. 
DSC07112

Kullanacagim malzemeleri ayarladim
DSC07110

DSC07113

Yufkanin yarisina yagimizi suruyoruz
DSC07116

Katliyoruz
DSC07118

Katlanan yeride yagliyoruz
DSC07122

Cevizi cift katli olan yere serpiyoruz
DSC07127

Rulo yapiyoruz
DSC07129

Kenarlarindan tutup sikistiriyoruz
DSC07131

Oklavadan cikariyoruz
DSC07139

Tepsiye diziyoruz
DSC07143

Tekrar uzerilerine tereyagi suruyoruz
DSC07144

Firindan ciktiktan sonraki hali
DSC07152

Bicak yufkayi parcaladigi icin spatula ile kestim dilimleri
DSC07156


Serbeti dokulmus hali bu, pek belli olmasada .
DSC07160

Veeee mutlu son :)
DSC07081


4 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım...biz buna sargı burma diyoruz ama ben yağlamadan sarıp,yağı üzerine gazdirip kızartıyorum....birde böyle deneyeceğim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin yontemi deneyeyim bakalim, ogrenmenin sonu yok :) yaptiginda ikisi arasindaki farki yazarsan cok sevinirim.

      Sil