Baklava tarifini daha once yayinlamistim, buradan malzemelerine bakabilirsiniz. Bu sefer yapim asamalarini tek tek fotografladim.
Once serbeti yaptim ve sogumaya biraktim. Burada 1 su br suya, 1 su bardagi seker var. Limon damlatmiyorum ama isteyen damlatabilir.
Kullanacagim malzemeleri ayarladim


Yufkanin yarisina yagimizi suruyoruz

Katliyoruz

Katlanan yeride yagliyoruz

Cevizi cift katli olan yere serpiyoruz

Rulo yapiyoruz

Kenarlarindan tutup sikistiriyoruz

Oklavadan cikariyoruz

Tepsiye diziyoruz

Tekrar uzerilerine tereyagi suruyoruz

Firindan ciktiktan sonraki hali

Bicak yufkayi parcaladigi icin spatula ile kestim dilimleri

Serbeti dokulmus hali bu, pek belli olmasada .

Veeee mutlu son :)



Yufkanin yarisina yagimizi suruyoruz

Katliyoruz

Katlanan yeride yagliyoruz

Cevizi cift katli olan yere serpiyoruz

Rulo yapiyoruz

Kenarlarindan tutup sikistiriyoruz

Oklavadan cikariyoruz

Tepsiye diziyoruz

Tekrar uzerilerine tereyagi suruyoruz

Firindan ciktiktan sonraki hali

Bicak yufkayi parcaladigi icin spatula ile kestim dilimleri

Serbeti dokulmus hali bu, pek belli olmasada .

Veeee mutlu son :)

Ellerine sağlık arkadaşım...biz buna sargı burma diyoruz ama ben yağlamadan sarıp,yağı üzerine gazdirip kızartıyorum....birde böyle deneyeceğim,sevgiler...
YanıtlaSilBende senin yontemi deneyeyim bakalim, ogrenmenin sonu yok :) yaptiginda ikisi arasindaki farki yazarsan cok sevinirim.
SilEllerinize sağlık harika :)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
Sil