22 Tem 2013

Baklava Yufkasiyla Patatesli ve Kiymali Borek

Kim yerse yesin her daim begeni alan ve ilk biten ikramlarimin arasinda yer aliyor bu boregim. Muhtemelen tarifini vermisimdir ama yine yazmakta bence sikinti yok.

DSC06982

DSC06984

Malzemeler:
  • 1 pk fillo dough yufka (baklavalik dikdortgen yufka)
  • ~125 gr eritilmis tereyag (yaklasik) (eritildikten sonra beyaz tortusunuz mutlaka ayirip atin)
  • 1 tane yumurta sarisi (ben butun cirptim surdum ama sadece sarisi daha guzel gorunuyor)
  • uzeri icin susam veya corekotu
Ic harci:
  • Benim daha onceki mantar dolmasinin harcindan artan kiymayi kulladim sadece patates rendeleyip biraz kavurup, kiymali karisima ekledim. O yuzden oran veremicem.
Yapilisi:
  • Yufkanizi tezgaha serin uzerinde tereyagini gedirin ve ikiye katlayin.
  • Size yakin olan alt kismin ortasina ic harcinizi koyun ve once kenarlarini, harcin uzerine kapatip, boregi sarin.
  • Uzerine yumurta sarisi surup, susam serpin.
  • 375 F de (180 D) uzerleri kizarana kadar pisirin.

4 yorum:

  1. Çıtır çıtır olmuştur
    Nasıl canım çekti:)
    Ellerinize sağlık
    Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen dedigin gibi citir citir bir borek, elimde olsada sana yapsam iftarda yerdin. Hayirli ramazanlar canim

      Sil
  2. nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Sule cim. Hayirli ramazanlar

      Sil