25 Şub 2013

Hamur Kızartması / Fried Dough


DSC04991

Bereketli, doyurucu ve coook sevilen bir tariftir bu. Herkes bilir, cocuklugumuzda okuldan geldikten sonra yada haftasonu kahvaltilarinda kimin evinde yapilmamistir ki! Annecimin yaptiklarinin tadi hala damagimda. Simdilerde ise bu guzelim kizartma benim kurtarici tarifim, evde yumurta olmayan haftasonu kahvaltilarinda yapiyorum ve diger kahvaltiliklarin yuzune dahi bakilmiyor.
Tarif icin sadece ana malzemeleri kullandim, tadini biraz daha zenginlestirmek ve guzellestirmek isterseniz icine 1 cay bardagi yogurt ve 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz. Pisirirken ise hamurun icine kasar ekleyip, kizartabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 su bardagi un
  • 1 cay kasigi karbonat veya kabartma tozu
  • goz karari tuz
  • goz karari su
Yapilisi:
  • Malzemeleri karistirarak ele yapismayan bir hamur hazirlayin.
  • Hamuru oklava ile acip, kalinligi ise kalin lavas ekmek yapar gibi olacak.
  • Yuvarlak kurabiye kalibi ile kesip kizgin yagda onlu arkali kizartin.
 Notlar:
  1. Ben geceden hamuru hazirlayip sabaha kadar bekletiyorum. Sabah kalkip sekillendirip kizartiyorum pratik oluyor. Daha pratik olsun derseniz geceden sekillendirip, yapismayacak sekilde bekletirseniz sabah kalkip kizartmak kalir sadece.
  2. Ani gelen misafirler icin bence guzel bir borek olur. Hamurunu 3-5 dk da yogurup. Aralarina peynir koyup 5 dk da kizarttabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Yanina coban salata olursa asla hayir demem. Ellerinize saglik. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. Yaaa salata ile hic denemedim desem, denemek lazim birde cayla ooohhh miss :)

    YanıtlaSil