22 Şub 2013

Ev Usulu Beyti Kebabi


DSC04936

Bu guzelim cakma kebap fotografin kotu cekilmesinin azizligine ugradi malesef ama bu durum blog arsivime girmesine engel olamayacak. Uzun suredir yaptigim guzel bir tarif, bloguma koyamiyordum cunku sicak veya ilik servis edilmesi gerekiyor. Ben firindan aldigim gibi servis tabaklarina dosedigim icin hic cekme firsati olmadi hos bu cektigimde yine aceleye gelmis oldu.
Tarif ozel gunler ve misafirler icin harika bir secenek cunku  en onemlisi az malzeme ve cok lezzet, butceye uygun ve nefis, tabaktaki hos sunumu ile goz doyuran, gonul fetheden bir ikram.
Malzemeler:
  • 5 adet tortilla veya 2-3 lavas ekmek
  • 1 tane yumurta (icine surmek icin)
Ic malzemeleri:
  • 500 gr kiyma
  • 1 adet sogan
  • 1 yemek kasigi salca
  • tuz, karabiber
Sos icin: (ben yapmadim bu resimde yok ama normalde yapiyorum)
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • cok az su (kivam icin)
Servis ederken tabaga, yogurt ve firinlanmis (kozlenmis) domates, biber, sogan ekleyebilirsiniz. Domatesli bulgur pilavi ile ikram edin.
Yapilisi:
  • Once kiymali harci hazirlayin. Tavada yagi isitip, soganlari kavurun. Kiymayi ekleyin cevirin ve salcayida ekleyin. Ocaktan almadan tuzunu ve baharatini atip sogumaya birakin.
  • Yumurtayi cirpiyoruz ve lavaslarin uzerine suruyoruz kiymanin yapismasini saglamak icin. Kiymali sosumuzun yeteri kadarini lavasin uzerine yayiyoruz.
  • Kiymayi yaydigimiz lavasi rulo yapiyoruz ve tepsiye diziyoruz tepsiye koyduktan sonra verev sekilde kesiyoruz. (daha once keserseniz dagilma ihtimali artiyor)
  • Butun lavaslari bu sekilde hazirlayip 180 D firinda lavasar biraz kizarana kadar pisiriyoruz.
  • Sosumuzu hazirlamak icin yagi isitin ve salcalari ekleyin, suyu ekleyip kaynatiyoruz. Cok sulu ve koyu olmayacak.
  • Tabaga beytileri alip, uzerinde sosunu gezdirin.

Not: Kaynak olarak bu siteyi kullandim. Yapilis asamalari resimli sekilde anlatilmis ve daha guzel fotografi cekilmis :)

5 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    nedense tarifi okurken tadı damağımda kaldı..

    YanıtlaSil
  2. Nefis gözüküyor ellerine sağlı..Evdede ancak bukadar güzel olur herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim hanimlar :)

    YanıtlaSil
  4. super gozukuyo super...
    elinize saglik

    YanıtlaSil