20 Oca 2013

Patates Mantısı

Ben diyim çok güzel, siz diyin harika öyle bir lezzet yani. Bu zamana kadar bloguma ekleyemedim çünkü fotoğrafını çekme zamanım kalmıyor ve bitiveriyordu. O yüzden foto çekebilmek adına erkenden işimi bitirip fotoğraflayabildim. Bu sefer sosunu az yapmışım zar zor yetirebildim, normalde daha soslu oluyor üstü. Tarifimiz ise; patates,kıyma,yoğurt ve salçalı sosun buluşmasından oluşuyor daha ne olsun.

DSC04740

Malzemeler
Patates çanağı için:
  • 4-5 adet patates
  • Göz kararı sıvı yağ(2-3 yemek kaşığı)
  • 3-4 dal doğranmış maydanoz (seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz)
  • tuz,karabiber,pulbiber
Kıymalı iç için:
  • 75 gr kadar kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • tuz ve çok az karabiber
Yoğurt sosu için: Bir küçük kase yoğurda, 1 diş sarımsağı minik minik doğrağın karıştırın
Salçalı sos: Bir miktar ısınmış sıvıyağ/tereyağ içine 1 çay kaşığından biraz fazla salçayı ekleyerek sos yapın. Ben çok az acı pulbiber ekledim.
Yapılışı:
  • Patatesleri haşlayın,ezin ve içine diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli vermeye çalışın. Arada elinizi hafif ıslatın ki patates yapışmasın.
  • Kıymalı harcı için, soğanları tavada kavurup kıymayı ekleyin pişince baharatlarını atıp, patates çanaklarının içine paylaştırın.
  • Üzerine 1 er yemek kaşığı yoğurt sosunu sonrada salçalı sosu ekleyerek çok bekletmeden servis edin.
DSC04770



4 yorum:

  1. Patatesli herşeyi severim çokta güzel gözüküyor canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. Sanirim karnimda orkestra basladi :) Super gorunuyor, eline saglik!!

    Esin ne kadar sansli tabii yemek yemeyi seviyorsa...

    YanıtlaSil
  4. Sadece misafir geldiğinde bu kalorili güzellikleri gördüğü için biraz sitemkar bir eş :D Teşekkür ederim sen geldiğinde bundanda yaparız

    YanıtlaSil