12 Oca 2013

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebi ile şerbetli kadayıfın enfes buluşması, yalancı künefe :) Bir künefe severseniz denemeden geçmeyin. Tarif oktay ustanın sitesinden.

 Malzemeler:
  • 500gr tel kadayıf
  • 2 çay br sıvı yağ
Muhallebisi için:
  • 3 su br süt
  • 1 çay br toz şeker
  • 2 çorba k. pirinç unu (nişasta kullandım)
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 pk vanilya
Şerbeti için:
  • 4 su br toz şeker
  • 3 su br su, 1 dilim limon
Yapılışı:
  • Muhallebi için bütün malzemeler tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Soğuaya bırakın
  • Kadayıfı didikleyerek, yağla beraber harmanlayın.
  • Kadayıfın yarısını borcamın tabanına bastırarak yayın. Üzerine muhallebiyi dökerek yayın. En üste kalan kadayıfı yayın ve hafifçe bastırın. İstenirse ara katlara fındık, ceviz serpebilirsiniz.
  • 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişirin.
  • Şerbetini kaynatın ve soğutun.
  • İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya soğumuş şerbeti dökün ve çok bekletmeden servis yapın.

8 yorum:

  1. Cok sevdigim bir lezzet harika gozukuyor elinize saglik olsun ..

    YanıtlaSil
  2. inan hep başkasında yedim o kadar sevmeme rağmen yapmak nasip olmadı ne de güzel görünüyor ellerine seğlık

    YanıtlaSil
  3. Bence ertelemeden dene. kendi yaptığı herzaman daha güzel gelir insana :)

    YanıtlaSil
  4. En kısa zamanda deneyecim tatlılar arasına aldım ellerine sağlık canım :) Malzeme basit yapılışı basit ama tadı mükemmel :) Tam abna göre :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle Ayşegül denemen lazımmmm ancak öyle yani eminim bir daha yapmayı bırakmıcaksın hatta yiyenler senden birdaha isticekler

    YanıtlaSil
  6. benim yazin ozellikle favori tatlim ;o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ramazanda da ne guzel gider dimi ama

      Sil