25 Oca 2013

Fırında Hamsi Rulo

Bu güzel memlekette hamsi balığının değişik bir türünü bulduğumuzu söylemiştim. Bu sefer bu balıkla değişik bir tarif denemek istedim güzelde oldu yalnız birazcık uğraştırıyor ama servis ederken çok şık güzel bir görüntü oluyor.
Yemeğin tadı tuzu eksik gibi geldi, iç malzemesi olan soğan ve domates fırında eridiler. Ben daha dişe gelir ve balığın tadı ile birlikte ön plana çıkcak bişey istedim heralde. Fikirleriniz varsa çok sevinirim bu ruloların içine neler yapılabilir, alternatifler nelerdir?
Tekrar yaparsam eğer iç malzemelesine biraz daha çeşitli sebze ve salça düşünüyorum. Tadını artık kendi damak zevkimize göre ayarlayalım dimi :-)
Haydi şimdi önce resimlerimize, sonrada tarifimize bakalım.

Tabak resmini güzel çekemedim ve dekore edemedim. O sırada kafam baya doluydu. Eşimide bekletmek istemedim sofrada o yüzden böyle holdurhop bir tabak resmi oldu.
DSC04785

Yuvarlar borcama azcık sıkıştıra sıkıştıra, dibdibe dizilen rulolar. Bol bol sıkıştırın fırına girince küçülecekler, ayrılmasınlar birbirinden.
DSC04778

Fırında piştikten sonra üzerinide ekstra kızarttım böyle daha çok seviyorummm
DSC04782

Borcamda kalan son parçalar :) 
DSC04784

Malzemeler:
  • 400-500 gr hamsi
  • 1 domates, minik doğranmış
  • 1 soğan, minik doğranmış
  • maydanoz, gözkararı ekleyin yada bir demetin 5 te 1
  • tuz, karabiber, kimyon
  • Üzerine, yarım su bardağı zeytin yağı(ben daha az koydum) ve çeyrek limon suyu

Yapılışı:
  • Hamsileri temizleyin ben kılçığına varana dek çıkardım. Yıkayın kurulayın.
  • Domates, soğan, maydanoz, tuz ve baharatları güzelçe karıştırın.
  • Balığı açarak ortasına bu karışımdan koyun ve rulo yapın. Fırın kabınıza tek tek yerleştirin.
  • Balık rulo işlemi bitince üzerine zeytin yağını ve limon suyunu serpin.
  • 200 derecede (390F) 30 dakika veya hamsiler pişene kadar pişirin. Çok kurutmayın.

6 yorum:

  1. Önce balıkları hafif tuzlayın.İçine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan sarın. Dışını da çok az yağlayıp mısır ununa bulayın. Bakın o zaman dadından yinmez ;) Salçaya hiç gerek yok, tadını bozar. Sevgiler ve nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. :) yaaa evet bayanguş sizin fikir daha güzel görünüyor bak ben bunu yapayım. Ben teşekkür ederim :-)

    YanıtlaSil
  3. vay, vay, vay!!! @SemaNur, ellerinize saglik, canim...

    YanıtlaSil