1 Ara 2012

Lahmacun / Tortilla with Ground Beef

Tortilla ile yapıyorum lahmacunu çok pratik oluyor 5 dk içinde malzemeleri blendırdan geçiriyor ve kıymayla yoğuruyorum. Ardındanda tortillaların üzerine döşüyorum ve fırına sürüyorum bu kadar.
Gönül isterki hamurunu kendim yapayım ama genelde dar zamanda yaptırdığı için eşim, hamura fırsatım ve zamanım kalmıyor ayrıca galiba azcıkda işime geliyor ama çok az işime geliyor :P

Lahmacun çok bilindik bir tarif yazmaya gerek görmüyorum. Postlarımda tariflerin yapım aşamalarını çok çekmek istiyorum ama olmuyor ben tarifi uygularken
1.si kendimi fazla kaptırıyorum foto moto aklıma gelmiyor.
2.si ise aklıma geldiği zaman tarifi hazırlamakla meşgul olduğum için ellerim batmış oluyor tutup çekemiyorum. Tarifi bırakıp elimi yıkayıp kurulayıp çekmekde işime gelmiyor malesef.
3.sü çekecek kimsede olmuyor evde.
Lahmacunlar piştikten sonraki halleri bunlar, önceki hali yaznın devamında.
DSC03600


Fırına sürmeden önceki hali.
DSC03595

4 yorum:

  1. Tortilla ile lahmacun vallahi süper fikir:)
    Pratikliğiyle muhakkak denemek gerek:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler. Mutlaka deneyin sonra biraktirmayacak esiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Hangi marka tortilla bunlar SemaNurum, birde firina verirken neyin ustunde pisirdin? Firin tepsisinde pisirebilirmiyiz acaba?

    YanıtlaSil
  4. Bunlar top's marketin tortillaları pişirirken ızgaraları alüminyum folyo ile kaplayıp üzerinde pişiriyorum. Fırın tepsisi genelde küçük geliyor ızgara alanı daha büyük iyi oluyor.

    YanıtlaSil