24 Eki 2012

Yağsız Poğaça / Fat Free Pastry


Malzemeler:
  • 2 yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 büyük su bardağı ılık süt su karışımı ( ben %2 yağlı süt kullandım)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
Yapılışı:
  • Bütün kuru malzemeleri karıştır (maya dahil)
  • Üzerine sıvıları ekle ve gerektikçe un ilave ederek yoğur.
  • Hamur iki katına çıkana kadar beklet ve şekil verip tepsiye diz. Tepside de en az 30 dk beklet fırına sür.
  • Üzeri kızarana kadar pişir.(360F-180D) 

Alıntı:http://kusunmutfagi.blogspot.com/2007/05/yagsiz-pogaca.htm

2 yorum:

  1. Merhaba iyiki gelmişim.Bu yağsız poğaça aradığım tarif ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Iyi ki geldiniz :) isinize yaramasina cok sevindim afiyet olsun.

    YanıtlaSil