14 Haz 2012

Havuçlu Kek / Carrot Cake

    Tarifi yarı yarıya azaltarak, uyguladım sadece, 1 bardak unun yarısını beyaz un, diğer yarısını kepekli un kullandım ve herzaman olduğu gibi portakal ağacı  beni yanıltmadı :) Yağsız, yarı kepekli çok light bir kek oldu
    Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
  • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın.
6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder