Malzemeler:
- 2 orta boy patates (haslanmis ve rendelenmis)
- 1 adet sogan ( yarim cay br zeytinyaginda kavrulmus)
- 1 kase ince bulgur
- 2 yemek kasigi biber salcasi ( yarisini domates salcasi kullanabilirsiniz)
- Tuz, kimyon, pul biber
- 2 dis sarimsak ( sogana eklenecek)
Yapilisi:
- Ince bulgurun icine salca ve baharatlari atin uzerinde biraz sicak su gezdirin.
- Elinizle bulgurlari cok sulamadan yogurun ve diriligini alin.
- Patatesi ekleyin ve iyice yogurun, suyunu sertlestikce ekleyin.
- En son olarak, sogan kavurmanizi yagi ile beraber ve tuzunu atip yogurun.
- Istediginiz sekilde sekillendirip cok bekletmeden servis edin.
Ellerine sağlık, çok severim..
YanıtlaSilYalnız neden yeşillik katmamışsın merak ettim..:)
Hic yesilligim yoktu evde malesef canim, yoksa yesillik hem guzellik hemde tat katar
Sil