Patlican ve et/kiyma, muthis ikili. Patlicanli bir yemek yapmayi dusunuyordum bugun ve az miktarda yanina kiyma cikardim ne yapacagima henuz karar vermemisken, esimle konusayim ondan fikir alayim dedim :) iyi ki demisim. Esime "aksama nasil bir yemek istersin?" diye sordugumda, "eger 2 cesit yapacaksan guzel olsunlar 1 cesit yapacaksanda mukemmel olsun" dedi :D cok aciklayici dimi! Tabi is basa dustu tek cesitli yapacagimdan mukemmel olmaliydi ki oldu da. Biz coook sevdik, Yemegimle ilgili soyleyebilecegim ise kiymayi az cikardigim icin koftesi az, sebzesi bol oldu ve gorsellik pek yok ama lezzeti harika.
Malzemeler:
- 3 orta boy kemer patlican
- 3 orta boy patates
- 4 veya 5 adet biber
- 2 domates (bende olmadigi icin kullanamadim)
- 1 adet sogan
- 200 gr kiyma
- 1 yemek kasigi salca
- tuz ve baharat
- cok az sivi yag
- Once patlicanlari pijamali soyun ve 1 veya 2 parmak eninde dilimleyin. Acisinin cikmasi icin tuzlu suya alin.
- Kofte malzemelerini karistirip sekillendirin.
- Patatesleri soyun dilimleyin. Dilimlenen,yikanan patates ve patlicanlari kurulayin. Cok olmamak sarti ile kizartin. Yaglarini pecetele ile alin.
- Şişe sirasiyla patatesi, patlicani, eti ve biberi dizin.
- Uygun bir tepsiye dizin ve uzerine 1 yemek kasigi salcayi, baharati ve bir miktar suyu karistirip uzerine dokun.
- Kalan sebzeleri ve sogani dilimleyip tepsiye bos alanlara doseyin.
- 200 derece firinda pisirin.
Tepsiye dizilmis halleri
Firina girmeden once sosu dokulmus hali
Sofranizdaki hali.
Görselliğine de laf yok bence :) Ellerine sağlık..Benim eşim de ne yaparsan yap diyerek yardımcı olur :)) Ama yemek de seçer :)
YanıtlaSilOncelikle cok tesekkur ederim canim :) aynen cok guzel yemek secer benim esimde.
Silgüzel manzara,ellerine sağılık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.
Silmmm tam bizlik bir yemek olmuş canım.eşim böyle yameklere bayılır.ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim Sule'cim, esleri mutlu boyle edebiliyorsak ne mutlu bize.
Sil