Kesinlikle harika bir tarif, "Best of Turkish Cooking" kitabindan aynen ama yari olcuyle uyguladim.
Malzemeler:- 4 yumurta
- 1,5 cup seker
- 1 cup yogurt
- 125 gr tereyag
- 3 cup un ( dikkatlice yavas yavak ekleyin fazla gelebiliyor)
- 1 tsp vanilya ( 1 paket)
- 1 tsp kabartma tozu ( 1 paket)
- 1 portakal rendesi (limonda olabilir)
- kuru uzum (ben yarim olcu icin yaklasik 1 dolu avuc kadar kullandim)
- Yumurta ve sekeri en az 8-10 dk cirpin (ben o kadar dayanamadim 6 dk cirpabildim).
- Yogurdu ve tereyagi ekleyin (cirpmayin).
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve cok cirpmadan yavas bir sekilde karistirin.
- Kuru uzumu ve portakal rendesini ekleyip tekrar karistirin.
- 170 C yada 340 F de kurdan testini gecene kadar pisirin (yaklasik 40-45 dk)
- Ilk sicakligi cikip ilidiktan sonra kesip servis edebilirsiniz.
Bir kac gun sonra bende yabanci arkadaslar icin baklava ve bi kac guzel ikramlar yapcam insallah.
Zengin bir post geliyor. Coming soon. Simdilik karsi komsumdan gelen baklava postu bitirelim.
Zengin bir post geliyor. Coming soon. Simdilik karsi komsumdan gelen baklava postu bitirelim.
ellerine sağlık...
YanıtlaSilçayda var mı? :)
Olmaz mi Sirine'm :)
SilBen de geliyorum o zaman :)) Madem çay da hazır ..
YanıtlaSilEllerine sağlık..çok güzel görünüyor..
Muhabbetin lezzeti daha da artacak o zaman :) Cook tesekkur ederim :)
Sil