Patatesli böreği sevmeyenlerin bile severek yiyecekleri bir börek o kadar yani bence tabi :)
Malzemeler:
- 9 yaprak baklava yufkası
- 1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayır)
- yaklaşık 1 kahve fincanından azcık fazla süt
- yaklaşık 1 kahve fincanı sıvı yağ (yaklaşık diyorum çünkü yaparken göz kararı koydum)
- 2 çimdik kabartma tozu
- 1 adet patates rendesi
- Bir avuç kadar kıyma
- 1 büyük soğan
- tuz, karabiber
- (not: ben bu ölçülerin 2 katını kullandım iç malzemem arttığı için yarı miktarı yazıyorum)
- Önce iç malzemeleri hazırlıyoruz ki soğusunlar, soğanı minik minik doğra ve güzelce kavur.
- Üzerine patates rendesini dök sadece bir iki defa çevir ve kıymayı ekle.
- Çok fazla pişirmeye gerek yok kıymanın rengi dönse yeterli, tuzunu karabiberini ekle yine bir karıştır ve soğumaya bırak.
- Sos için bütün malzemeleri karıştır.
- 9 yufkamız vardı bir üçer kat yapcaz yani 3 rulo olacak.
- 2 yufkayı üstüste serin sosun 3 de 1 ini yufkanın üzerine yayın. Üstüne 1 yufka serin ve börek içinini yine 3 de 1ini yayın bir güzel.
- Sağ ve sol kenarını azcık kıvırın ki kıyma olmayan o kısımlar kurumasın ve güzel dursun.
- Diğer 6 yufka içinde aynı işlemleri yapın ve rulolarınızı dilediğiniz ebatta dilimlere ayırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş veya susam serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder