Benim memlekette kısır'a "iç" denir ve asla sıcak su ile bulgur ıslatılmaz. Elinizi soğuk suyla ıslatarak, salçayla bulguru ezerek 10-15 dk boyunca yogurmanız lazım.
Ben bugün böyle mi yaptım hayırrr :) Artık yapanda kalmadı tabi annemler hariç. Ama o yapılan kısırların tadını alsaydınız sıcak suyla yapılan çok yavan gelirdi.
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum ama yine tarifi birebir olmadan kendime uyarlayarak yaptım. Sonuç mu? annemin "iç"leri kadar olmasada güzel oldu :)
Malzemeler:
Yapılışı:Ben bugün böyle mi yaptım hayırrr :) Artık yapanda kalmadı tabi annemler hariç. Ama o yapılan kısırların tadını alsaydınız sıcak suyla yapılan çok yavan gelirdi.
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum ama yine tarifi birebir olmadan kendime uyarlayarak yaptım. Sonuç mu? annemin "iç"leri kadar olmasada güzel oldu :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik bulgur (ince)1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 sap yeşil soğan
- 1 adet orta boy domates
- göz kararı limon suyu
- yarım su bardağı zeytin yağı (cok daha az koydum malum kalori meselesi)
- bir kaç tane içine doğramalık kornişon turşu( salatalık, havuç, lahana vs)
- 3-5 sap Maydanoz ( ben koymadım)
- tuz, kırmızı biber ve karabiber
- Bulguru geniş bir kaba alıyoruz, üzerine salçaları ve tuzu, baharatları katıp sıcak suyu döküyoruz. Bir güzel karıştırıp üzerini kapatıyoruz ve 10- 15 dk dilendiriyoruz.
- Bulgurumuz dinlenirken yeşil soğanı, domatesi, maydanoz ve turşularımızı doğruyoruz.
- Dinlenen bulgurun üzerine doğarananları ekleyip özellikle yeşilliklerin üzerine gelecek şekilde yağımızı ve limon suyumuzu döküp bir güzel karıştırıyoruz. Çok bekletmeden afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder