15 Ara 2012

Sebzeli Pilav Yatağında Tavuk

Yine eşim yaptı ve ben fotoğraf çektim :) çok hoşuma gitti :D Tarifi yine resimlerde anlatacağım. Tarif ile ilgili düşüncelerim ise ben bu kadar lezzetli bir pilav yediğimi hatırlamıyorum. Hem sebzelerin suyu hem tavuğun suyu bu kadar mı leziz yapar bir pilavı kesinlikle deneyin sırf pilav için bile olsa :) Ayrıca yaparken yayvan bir tepsi veya borcam kullanın. Benim gibi sıkıştırmayın hepsini daracık yerlere :)

Tarife geçmeden tabağımızın resmi ile başlamak istiyorum.Hepsi nefisti :)
DSC04000



 Bir kaç saat önceden (bizim gibi son dakikaya kalmayın) tavuğumuzu marine ediyoruz. İki göğüs parçasını eşim ince bir şekilde ortadan kesti ve 4 ince dilim göğüs eti oldu. Marinemiz ise tavukların üzerini geçecek kadar süt, tuz ve baharat var.(baharatı cok atmanıza gerek yok)
DSC03937


İlk sebzeleri doğradık ve biraz yağda çevirdik. Sebzeler ise 1 tane biber ve 1 orta boy havuç jülyen doğranmış, 1 soğan küp küp doğranmıs, birkaç dal brokoli bir küçük avuç mısır ve bezelye hepsini karıştır ve tavada kendilerini azcik salsınlar. Tabi baharat ve tuz eklemeyi unutmuyoruz.
DSC03933


Pirincinizi yıkayın ben 1 su bardağı yaptim ama fazla geldi daha az yapabilirsiniz. Yıkanmış pirincinizin üzerine yağda hafif çevirdiğiniz sebzeleri dökün ve bir güzel karıştırın.
DSC03943


Daha sonra kullanacağınız tepsiye (benimki gibi kalıp kullanmayın yayvan olsun sizin kabınız) pirincinizi dökün.
DSC03946


Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri yayın.
DSC03952


Şimdi tavuklari marineden çıkarıp tepsinin üzerini kapatacaz.
DSC03954


Etimizi bir güzel yerleştirdikten sonra birazcık marineden tavuğun üstüne döktük
DSC03959

Şimdi sıra geldi su eklemeye pirinci ölçtüğüm bardakla aynı miktarda su döktük belki cok az fazlada olabilir. Sonra minik minik birkaç parça tereyağı serpiştirdik.
DSC03972


Üzerini alimunyum folyo ile kapladık ve doğru ısıtılmış fırınaaa 375F (190D) de pişiriyoruz.
DSC03973


Pirincimizin suyu çekildikten sonra folyoyu çıkarıyoruz ve broil yani ızgara ayarına alıp tavuğumuzu bir güzel nar gibi olana dek pişiriyoruz.
DSC03980


Evvveeeeet işte karşınızda nar gibi görünmeyen ama nar gibi olan yemeğimiz :D
DSC03988

Afiyetler olsun...

4 yorum: