18 Ara 2012

Şam Tatlısı

Nihayet güzel bir şam tatlısı tarifi buldum. Bundan önceki denediğim 2 farklı tarifi çöpe attığımı ve 3. tepsininde çöpe gitme ihtimali varken denemekten usanmayışımıda tebrik ediyorum :)

Tarif "Best of Turkish Cooking" kitabından, bu kitapla beni tanıştırdığı için Melek Elif'e çooook teşekkürler. Ben tarifi yarım ölçü yaptım ama tam ölçülerini vereceğim.
DSC04276

Malzemeler:
  • 2.5 su br irmik
  • 1 su br yoğurt
  • 1 su br şeker (ben yarısını kullandım şerbet ekleneceği için)
  • 1 pk vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (dolu dolu olmasın)
  • 2 yemek kaşığı fıstık (ben ceviz kullandım)
Şerbeti için: 
  • 3su br şeker
  • 3 su br su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
  •  İrmik, yoğurt, vanilya ve şekeri karıştırın. Karbonatı ekleyin karıştırın. Su ile kullanacağınız tepsiyi ıslatın ve karışımınızı dökün üzerine fıstıklarınızı dizin. Isıtılmış fırında 200D (390F) üzeri altın kahverengine dönene kadar pişirin.
  • Fırına tepsinizi koyduktan sonra şerbetinizin malzemelerini karıştırın. Kaynayınca bir kaç dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Fırından çıkan tepsinizi ılımaya bırakın, dilimleyin ve 10 dk sonra şerbetinizi gezdirerek yedirin.

Fırına koymadan önceki hali.
DSC04248

Fırından çıktıktan sonraki hali şerbetsiz.
DSC04257

Bu da şerbeti dökülmüş, dilimlenmiş ve tabaktaki halii :)
DSC04273



4 yorum: