16 Ara 2012

Hamsi Tava

Çok kötü bir hamsi tava oldu. Eşimin ve benim, yediğimiz en kötü hamsi tavaydı :D Sadece yapamadık balıkta yada uygulama şeklimizde sorun yok. Olmadı olduramadık. :)

Şöyle en baştan başlayayım anlatmaya, hamsiyi marketten görünce aaaaaaaaa diye şoklanarak hemen aldık. Bilmiyorum gerçek hamsi olmayabilir onun familyasından farklı bir türde olabilir neyse dondurulmuş olan balığımızı öğle vakti çözünmesi için çıkardım ve eşimin gelmesine yakın balıkları bir güzel yıkadım temizledim (içinde ince kılçıkımsı bişey vardı ama ben sofrada onu temizlemekten veya kılçığı ile yemekten hoşlanmıyorum o yüzden en küçüğüne varana dek temizledim).
O sırada eşim geldi ve Allah razı olsun beni çoook mutlu etti o gün :) Ellerinde çiçekler ve portakallarla :D ikisinede bayılıyorum. Ardından eşim yorgun argın olmasına rağmen yemeği yapmak için kollarını sıvadı ve bende fotoğraflamaya başladım.
DSC04067
İlk başta mutfağım tertemiz gayet güzel yemek yapmak için ferah biryer iken, biranda bütün işler birbirine girmeye başladı. Balık çevrilmiyor uygun kapak yok yada tava yok mısır unu bazı balıklarda sorun çıkardı falan filan derken bir sürü bulaşık ve darmadağan karmakarışık bir mutfak ile yemeğe oturduk :)Bu seferde balık sert ve yağlı geldi, zaten bir tabakası doğru çöğe gitti. Neyse ki balığın yanına pilav ve salata yaptmıştım onlar doyurdu bizi diyebilirim.

Eveeeeet şimdi de bu mükemmel! balığı nasıl yapmışız fotolarına bakalım :D Öncelikle balıklar temizlenir yıkanır, sonra tuz ve mısır unu ile bulanır. Ardından sıcak tavaya dizilir ve altı kızarınca ters çevrilerek diğer yüzü pişirilir. Tarifin son kısmın uygulamasında sorun var :)
page

Balığın pişme esnasında hemen bir pilav ve salata yaptım. Pilavın içinde gram yağ yok ve yağla yapılan pilavlara taş çıkarır havasını bile atar o derece :) Sırrı ise porselen tavada yapılması.
page2

Veee en güzel kısmı mis kokulu harika çiçeklerim.
DSC04093

4 yorum:

  1. Varsın güzel olmasın mideye gitmişler onlar yinede:)
    Şu varki bu aralar balıkların pek lezzeti yok

    YanıtlaSil
  2. Cok hossun :) tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  3. aslında hiç te kötü görünmüyorlar :) belki de dondurulmuş olduğu için istediğiniz tadı alamamışsınızdır. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Kim bilir :) ama yilmak yok. Bir daha aldim farkli bir tarif denicem bu sefer bakalim o nasil olacak :)

    YanıtlaSil