19 Ara 2012

Güveçte Balık

Güzel doyurucu bir yemek ben yanına yağsız sade bir makarna yaptım iyiki öyle yapmışım. Güveçte kalan suyla enfes oldu makarna. En son resimde suyu ile karıştırılmış makarnayı göreceksiniz.
DSC04244

Malzemeler:
1 büyük domates, mantar, soğan, sarımsak, 3 adet tilapya balık(istediğiniz çeşitini kullanabilirsiniz) tuz, 1 yemek kaşığı kadar yağ, kırmızı biber ve karabiber. Miktarları ise fotoğraftan anlaşılıyor.
 DSC04209

Bütün malzemeleri tek tek doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. Mantarları ve balıkları istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Baharatlarını ve yağını atıyoruz.
 DSC04212

DSC04215

DSC04218

Karıştırdıktan sonra kabımıza döküyoruz.
DSC04221

Kapağımız varsa kapağı yoksa folyo ile kapatıp 190D de pişiriyoruz.
DSC04223

Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip broil veya ızgara ayarında kızarana kadar bekletiyoruz.
DSC04227

DSC04229


Sonra servis edip afiyetle yiyoruz.
DSC04238

DSC04247

3 yorum:

  1. makarnaya zaten bayılırım,yanındaki balık ise enfes ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. oooh güveçte balık ...
    ne lezzetli olmuştur şimdi :)
    miis miiis....
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. teşşekür ederim hanımlar :) Çok lezzetliydi hatta eşim ilk lokmayı aldı ve çok güzel olmuş diye mest oldu :D

    YanıtlaSil